Sposób przygotowania:
Grillowany halloumi, pomidory malinowe z kuskusem
Dressing- łączymy ze sobą syrop z agawy, ocet balsamiczny, sól, pieprz i skórkę z cytryny. Stopniowo wtłaczamy olej rzepakowy do momentu uzyskania jednolitej emulsji. Kuskus przesypujemy do miski. Wywar warzywny zagotowujemy z liśćmi kafiru. Kiedy liście oddadzą swój aromat, wywarem zalewamy kaszkę. Pozostawiamy pod przykryciem na ok. 30 minut do pełnego nasiąknięcia, po tym czasie usuwamy liście kafiru. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.Ser porcjujemy na zgrabne kawałki. Każdy kawałek smarujemy za pomocą pędzelka dressingiem z obu stron. Ser grillujemy z każdej strony do momentu aż powstaną ładne brązowe prążki. Pomidora kroimy w dość grube plastry. Każdy plaster z obu stron solimy i doprawiamy suszonym oregano. Plastry pomidora grillujemy krótko z obu stron. Cytrynę przekrawamy na pół i układamy na ruszcie- chwilę grullujemy, aż ładnie zbrązowieje. Ogórka szklarniowego kroimy w zgrabne plasterki, podobnie czynimy z ogórkiem małosolnym. Na talerzu układamy naprzemiennie plastry sera i pomidora. Obok układamy krążki ogórków.Całość skrapiamy dressingiem i dekorujemy natką pietruszki.Podajemy z kuskusem skropionym przygotowanym dressingiem i grillowaną cytryną (którą już na talerzu goście skrapiają ser i kuskus). Smacznego!