Sposób przygotowania:
Pierś indyka w czosnku niedźwiedzim
Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć olejem i przyprawami. Włożyć do rękawa foliowego, dokładnie zamknąć jego końce i włożyć do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie rękaw z mięsem umieścić w żaroodpornym naczyniu, nakłuć go kilkakrotnie wykałaczką i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie rozciąć folię, mięso wyjąć i odstawić na kilka minut aby odpoczęło.
Po tym czasie rękaw z mięsem umieścić w żaroodpornym naczyniu, nakłuć go kilkakrotnie wykałaczką i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie rozciąć folię, mięso wyjąć i odstawić na kilka minut aby odpoczęło.