Sposób przygotowania:
Grillowany indyk z sosem musztardowymETAP 1:
Mięso z indyka opłukujemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną, czosnkiem granulowanym i suszoną natką pietruszki. Mięso skrapiamy oliwą i odstawiamy do lodówki.
ETAP 2:
Przygotowujemy sos. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju.
ETAP 3:
Do cebuli dodajemy bulion i musztardę, podgrzewamy, aż sos się nieco zredukuje. Dodajemy śmietanę, mieszamy, podgrzewamy na wolnym ogniu.
Sos doprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy mąką rozpuszczoną w małej objętości wody.
ETAP 4:
Indyka wyjmujemy z lodówki, grillujemy z obu stron na patelni grillowej lub grillu.
Gotowe mięso polewamy sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.