Sposób przygotowania:
Grillowany kurczak rozmarynowy
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, umieścić w naczyniu, w którym będzie marynowane. Polać olejem, wg gustu oprószyć solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Dokładnie wymieszać, aby przyprawy równomiernie pokryły mięso. Naczynie zafoliować, lub przykryć (ja robiłam w pojemniku próżniowym) i odstawić do lodówki na kilka godzin. Piec z obu stron na grillu lub patelni grillowej spryskanej olejem. Po upieczeniu odstawić na chwilkę, żeby odpoczęło, a następnie pokroić ukośnie w plastry. Podawać z ulubioną sałatką, dipami i grzankami czosnkowymi. W przypadku pieczenia na grillu węglowym proponuję użyć tacki aluminiowej.
misia5
edytaha
Jasne Misiu, częstuj się :)
zewa
edytaha
Dzięki Ewuś :)
kołczu
edytaha
Pyszny był Robercie, a najważniejsze, że tak prosty w przygotowaniu :)