Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kokosowy grillowany kurczak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierś z kurczaka z grilla z owocowo-miętowo-kokosowym nadzieniem.

Kokosowy grillowany kurczak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowy grillowany kurczak

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 łyżki borówek do mięs i serów
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 20 listków świeżej mięty
  • sól do smaku
  • 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • przyprawa do kurczaka po staropolsku

Sposób przygotowania:

Kokosowy grillowany kurczak
Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje, naciąć w środku tworząc kieszonki i oprószyć w środku pieprzem cytrynowym i solą. Listki mięty opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać je razem z wiórkami kokosowymi do borówek i dokładnie wymieszać. Przygotowane nadzienie nałożyć do kieszonek z mięsa, zabezpieczyć wykałaczkami. Tak przygotowane mięso posypać z obu stron przyprawą do kurczaka po staropolsku i grillować na rozgrzanym grillu na rumiano z obu stron.
Kokosowy grillowany kurczak
Podzielone na porcje mięso nacięte w środku i oprószone solą i pieprzem cytrynowym.
Kokosowy grillowany kurczak
Nadzienie przygotowane z borówek kokosu i mięty.
Kokosowy grillowany kurczak
Mięso nadziane słodkim miętowo kokosowym nadzieniem.
Kokosowy grillowany kurczak
Nadziane mięso posypane przyprawą i ułożone na grillu.