Sposób przygotowania:
Grillowany kurczak z miętą.
1.Kurczaka myję i układam w głębokiej misce.
2.Miksuję miętę z przyprawami i kilkoma łyżkami oliwy. Kilka listków kroję ( nie jest to konieczne, można wszystko zmiksować),
3.Taką marynatą smaruję udka, wpycham marynatę wszędzie gdzie się da : - ) Odstawiam do lodówki na parę godzin.
4.Grilluję 25 minut, na ruszcie w 250 stopniach z 1 strony i 15 minut z drugiej. Podaję od razu po wyciągnięciu z piekarnika.
2.Miksuję miętę z przyprawami i kilkoma łyżkami oliwy. Kilka listków kroję ( nie jest to konieczne, można wszystko zmiksować),
3.Taką marynatą smaruję udka, wpycham marynatę wszędzie gdzie się da : - ) Odstawiam do lodówki na parę godzin.
4.Grilluję 25 minut, na ruszcie w 250 stopniach z 1 strony i 15 minut z drugiej. Podaję od razu po wyciągnięciu z piekarnika.