Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Groch z kapustą 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta pekińska z mrożonym zielonym groszkiem. Doskonały dodatek do obiadu.

Groch z kapustą  4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Groch z kapustą 4

 

  • 1/4 dużej główki kapusty pekińskiej
  • 1 duża cebula
  • olej do smażenia
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 szklanki mrożonego zielonego groszku
  • 1 czubata łyżka masła roślinnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Groch z kapustą 4
Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać do tego kapustę. Smażyć razem ok. 5 minut, co chwilę mieszając. Do kapusty wlać szklankę wody, dodać mrożony groszek, masło roślinne, cukier, trochę soli i pieprzu. Wymieszać. Gotować bez przykrycia na średnim ogniu do miękkości warzyw. Jak warzywa będą już miękkie, oprószyć je mąką. Wymieszać i jeszcze chwilkę gotować. Podawać jako dodatek do obiadu.
Groch z kapustą  4
Pokrojona cebula i posiekany czosnek zeszklone na oleju.
Groch z kapustą  4
Poszatkowana kapusta dodana do cebuli z czosnkiem i podsmażona.
Groch z kapustą  4
Mrożony groszek masło roślinne cukier sól i pieprz dodane do kapusty.
Groch z kapustą  4
Ugotowane do miękkości warzywa oprószone pszenną mąką.

Tagi:

groch kapusta