superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Grochówka mojej babci

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Świetna zupa na jesienną słotę

Grochówka mojej babci

Składniki:

Grochówka mojej babci

 

 

Sposób przygotowania:

Grochówka mojej babci
Wlewamy wodę do garnka. Dodajemy marchew, seler i por. Dosypujemy vegetę i wkładamy kość ze schabu. Gotujemy i dodajemy kostkę bulionową. Gdy mięso z kości będzie już miękkie dosypujemy groch. Kość wyjmujemy i wykrajamy z niej mięso i wrzucamy ponownie do garnka. Dodajemy do zupy ziele angielskie i liście laurowe.
Kiedy groch będzie na wpół miękki dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania doprawiamy majerankiem.

Tagi:

schab groch