Sposób przygotowania:
Kurczak w papryce, cebuli i czosnku duszony
Duże udka kurczaka przeciąć na dwie części: podudzie i pałka, opłukać, ręcznikiem papierowym osuszyć, mocno natrzeć przyprawą do kurczaka i schować do lodówki na kilka godzin.
Na gorącym oleju zrumienić kurczaka z każdej strony, dodać pokrojone papryki, cebule, ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać z 10 minut.
Wlać wodę, przyprawę w płynie i pod przykryciem dusić do miękkości kurczaka, smakuje na ciepło i na zimno.
Na gorącym oleju zrumienić kurczaka z każdej strony, dodać pokrojone papryki, cebule, ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać z 10 minut.
Wlać wodę, przyprawę w płynie i pod przykryciem dusić do miękkości kurczaka, smakuje na ciepło i na zimno.