Sposób przygotowania:
Kurczak w papryce, cebuli i czosnku duszony
Duże udka kurczaka przeciąć na dwie części: podudzie i pałka, opłukać, ręcznikiem papierowym osuszyć, mocno natrzeć przyprawą do kurczaka i schować do lodówki na kilka godzin.
Na gorącym oleju zrumienić kurczaka z każdej strony, dodać pokrojone papryki, cebule, ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać z 10 minut.
Wlać wodę, przyprawę w płynie i pod przykryciem dusić do miękkości kurczaka, smakuje na ciepło i na zimno.
Na gorącym oleju zrumienić kurczaka z każdej strony, dodać pokrojone papryki, cebule, ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać z 10 minut.
Wlać wodę, przyprawę w płynie i pod przykryciem dusić do miękkości kurczaka, smakuje na ciepło i na zimno.
![Kurczak w papryce,cebuli,czosnku duszony Kurczak w papryce,cebuli,czosnku duszony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-papryce-cebuli-czosnku-duszony-539465.jpg)
![Kurczak w papryce,cebuli,czosnku duszony Kurczak w papryce,cebuli,czosnku duszony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-w-papryce-cebuli-czosnku-duszony-539466.jpg)