LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Groszek ptysiowy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

coś nowego w naszej kuchni jak groszkowy ptyś

Groszek ptysiowy

Składniki:

Groszek ptysiowy

 

Sposób przygotowania:

Groszek ptysiowy
Gotujemy wodę z margaryną i osolić ją i wsypujemy mąkę , aż ciasto stanie się szkliste .Zestawiamy z ognia i ostudzamy dodać jajka i wyrabiamy .Ciasto wkładamy na stolnice posypaną mąką formujemy wałeczki pociąć je nożem na długość 1 cm smarujemy blachę tłuszczem i wkładamy w dużej odległości od siebie wyciskając małe groszki możemy robić wkładając masę do worka zakończonego tulejką i pieczemy na około 25 minut w gorącym piekarniku