KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

groszek ptysiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Groszek ptysiowy idealny dodatek do zup, świetnie zastąpi grzanki. Polecam!

groszek ptysiowy

Składniki:

groszek ptysiowy

 

Sposób przygotowania:

groszek ptysiowy
Na wolnym ogniu rozpuszczam masło w wodzie. Kiedy masło się roztopi powoli dosypuję przesianą mąkę, cały czas mieszając. Ciasto powinno zrobić się bardzo gęste, wręcz zbite. Zdejmuję ciasto z ognia i studzę. Do wystudzonej masy wbijam trzy jajka. Mieszam aż masa będzie ujednolicona, powinna mieć ładny żółtawy kolor. Ciasto nakładam rękawem kuchennym na blachę wyłożoną pergaminem. Piekarnik nastawiam na 180 stopni i piekę przez 10-15 minut. Gotowe!

Tagi:

groszek