tysia874

tysia874

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Groszek ptysiowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i chrupiący dodatek do zup

Groszek ptysiowy 2

Składniki:

Groszek ptysiowy 2

 

  • 3/4 szklanki mąki
  • 2/3 szklankiwody
  • 3 łyzki margaryny
  • 2 jaja
  • szczypta proszku do pieczenia
  • sól tłuszcz do posmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Groszek ptysiowy 2
Wodę zagotowac z margaryną i solą, zdjąc z ognia, dodac przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszac tak aby składniki się dobrze połączyły i ciasto odchodziło od brzegów garnka. Wbijac do ciasta o 1 jaju i porządnie wyrabiac. Gotową masę wyciskac szprycą malutkie kuleczki na natłuszczoną blachę, piec 10 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy groszki się upieką na złoty kolor, uchylic piekarnik i wyjąc je jak będą już zimne.

Tagi:

groszek