kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Groszek zielony po wrocławsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i masła, gotować 10 min. Pod przykryciem.

Groszek zielony po wrocławsku

Składniki:

Groszek zielony po wrocławsku

 

  • groszek zielony 700 g
  • masło 1 łyżka
  • żółty ser 50 g
  • śmietana 1/2 szkl
  • koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
  • natka pietruszki
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Groszek zielony po wrocławsku
Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i masła, gotować 10 min. Pod przykryciem. Następnie odparować z pozostałej wody, wlać śmietanę, wymieszać z koncentratem, posiekaną natką pietruszki i startym serem. Dusić 5 min. Na małym ogniu pod przykryciem często mieszając i doprawić.

Tagi:

sery ser