kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Groszek zielony z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i masła,

Groszek zielony z migdałami

Składniki:

Groszek zielony z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Groszek zielony z migdałami
Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i masła, gotować 15 min. Pod przykryciem. Następnie odparować z pozostałej wody. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych otworach, podsmażyć na maśle, wymieszać z groszkiem i posiekaną natką pietruszki, chwilę poddusić i doprawić.