2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Groszkowa Milutkiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Aksamitna szybka zupa z pysznymi domowymi grzankami.

Groszkowa Milutkiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Groszkowa Milutkiej

 

  • Na 4 porcje:
  • 1 litr bulionu rosołowego
  • 450 gr mrożonego groszku
  • 2 serki śmietankowe topione 200 gr
  • 1 bagietka wrocławska
  • masło
  • sól ,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Groszkowa Milutkiej
Bulion rosołowy doprowadzamy do wrzenia,wsypujemy groszek i gotujemy 6-8 minut ,po tym czasie wrzucamy do zupy serki śmietankowe i miksujemy na krem blenderem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Bułkę kroimy na kromeczki ,smarujemy masełkiem każdą kromkę i kroimy na nie zbyt małe kwadraty,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180* i zapiekamy na złoto. Wyciągamy dodajemy po troszku do zupy na talerzu.smacznego:)))
Groszkowa Milutkiej
Szykujemy składniki potrzebne do sporządzenia zupy
Groszkowa Milutkiej
na bulionie rosołowym gotujemy groszek do miękkości
Groszkowa Milutkiej
z bułki wrocławskiej robimy grzanki z masełkiem
Groszkowa Milutkiej
gdy groszek będzie ugotowany dodajemy serki i miksujemy na krem blenderem