Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchewki i groszku
Rozgrzać olej z dodatkiem masła, dodać obraną pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklenia.
Do zeszklonej cebuli dodać obrane, opłukane i pokrojone warzywa oraz kawałeczek imbiru.
Smażyć kilka minut,następnie zalać rosołem tak by warzywa były zakryte i gotować do miękkości warzyw na średnim ogniu przez ok 20 min.
Kiedy warzywa będą miękkie dodać odsączony z zalewy groszek konserwowy (u mnie groszek z marchewką), całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Gorący krem rozlać na talerze, następnie dodać grzanki i udekorować śmietaną i natką pietruszki.
Do zeszklonej cebuli dodać obrane, opłukane i pokrojone warzywa oraz kawałeczek imbiru.
Smażyć kilka minut,następnie zalać rosołem tak by warzywa były zakryte i gotować do miękkości warzyw na średnim ogniu przez ok 20 min.
Kiedy warzywa będą miękkie dodać odsączony z zalewy groszek konserwowy (u mnie groszek z marchewką), całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Gorący krem rozlać na talerze, następnie dodać grzanki i udekorować śmietaną i natką pietruszki.
gosia56
BozenaMatuszczyk
Gosiu dziękuję;)
gusia1000