Sposób przygotowania:
Pyszna zupa-krem z zielonego groszku
1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju (uwaga! nie przypalić!).
2. Do cebuli wrzucamy listek laurowy i również podsmażamy.
3. Następnie czosnek siekamy i wrzucamy do garnka.
4. Wrzucamy mrożony groszek zalewamy bulionem i dodajemy szpinak (dla podkreślenia koloru).
5. Przyprawiamy zielem angielskim i pieprzem.
6. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy.
7. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około pół godziny, aż warzywa będą miękkie.
8. Przed końcem gotowania wlewamy sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą.
9. Zupę miksujemy i dodajemy słodką śmietanę.
10. Robimy tosty w tosterze i grillujemy je razem z żółtym serem.
2. Do cebuli wrzucamy listek laurowy i również podsmażamy.
3. Następnie czosnek siekamy i wrzucamy do garnka.
4. Wrzucamy mrożony groszek zalewamy bulionem i dodajemy szpinak (dla podkreślenia koloru).
5. Przyprawiamy zielem angielskim i pieprzem.
6. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy.
7. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około pół godziny, aż warzywa będą miękkie.
8. Przed końcem gotowania wlewamy sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą.
9. Zupę miksujemy i dodajemy słodką śmietanę.
10. Robimy tosty w tosterze i grillujemy je razem z żółtym serem.