Sposób przygotowania:
Zupa typu krem z groszku zielonego i cukinii
Cebulę obrać i pokroić w grubszą kostkę, podsmażyć na oleju rzepakowym. Podlać bulionem warzywnym przygotowanym wcześniej i gotować z 10 minut na małym ogniu, przyprawić solą ziołową i pieprzem.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Gdy ziemniaki są miękkie dołożyć cukinię, zielony groszek mrożony, szpinak i gotować około 7 minut. Wcisnąć ząbek czosnku, bazylię świeżą listki lub suszoną.
Przyprawić pieprzem do smaku, ziołami prowansalskimi, oregano.
Zagotować i zmiksować całość blenderem, podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Gdy ziemniaki są miękkie dołożyć cukinię, zielony groszek mrożony, szpinak i gotować około 7 minut. Wcisnąć ząbek czosnku, bazylię świeżą listki lub suszoną.
Przyprawić pieprzem do smaku, ziołami prowansalskimi, oregano.
Zagotować i zmiksować całość blenderem, podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.