dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Grube naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Grube naleśniczki są bardzo dobre na wielki poranny głód ;]

Grube naleśniki

Składniki:

Grube naleśniki

 

  • 5 łyżek mąki
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • łyżeczka cukru
  • polewa czekoladowa
  • 1 łyżeczka oleju

 

Sposób przygotowania:

Grube naleśniki
Mąkę mieszamy z mlekiem, cukrem i jajkiem. Najlepiej utrzepujemy trzepaczką - rózgą. ciasto musi mieć konsystencję gęstszą od typowego naleśnikowego. Wlewamy łyżeczkę oleju i wykładamy na nagrzaną beztłuszczową patelnię 2 łyżeczki ciasta i łyżką rozsmarowujemy po patelni (będzie gęste i nie będzie się chciało samo rozsmarować). Smażą się momentalnie, praktycznie od wylania i rozprowadzenia kilka sekund i już są złote. Polewamy czekoladą

Tagi:

jajko jajka