Sposób przygotowania:
Gruszka w czekoladzie
Gruszkę obieramy i obcinamy spód żeby nam ładnie stała.
Do garnka z wodą dodajemy imbir,goździki,cukier i zagotowujemy.
Gdy woda się już gotuje wrzucamy gruszkę jedną stroną i gotujemy 2-3min następnie przekręcamy gruszkę na 2 stronę i gotujemy znów kolejne 2-3min.
Następnie kładziemy ją jeszcze na stojąco i gotujemy 1 min.
Wykładamy na talerz i czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli , polewamy gruszkę i posypujemy dla dekoracji wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Do garnka z wodą dodajemy imbir,goździki,cukier i zagotowujemy.
Gdy woda się już gotuje wrzucamy gruszkę jedną stroną i gotujemy 2-3min następnie przekręcamy gruszkę na 2 stronę i gotujemy znów kolejne 2-3min.
Następnie kładziemy ją jeszcze na stojąco i gotujemy 1 min.
Wykładamy na talerz i czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli , polewamy gruszkę i posypujemy dla dekoracji wiórkami kokosowymi.
Smacznego!