Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Gruszka w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nadaje się oczywiście na zimę bo dostarczamy energii czekoladą i witamin gruszką.

Gruszka w czekoladzie

Składniki:

Gruszka w czekoladzie

 

  • 1 sztuka gruszka,
  • 2 łyżeczki imbir mielony Prymat,
  • 5 sztuk goździk Prymat,
  • 3 łyżki cukier,
  • 1 tabliczka czekolada

 

Sposób przygotowania:

Gruszka w czekoladzie
Gruszkę obieramy i obcinamy spód żeby nam ładnie stała.

Do garnka z wodą dodajemy imbir,goździki,cukier i zagotowujemy.
Gdy woda się już gotuje wrzucamy gruszkę jedną stroną i gotujemy 2-3min następnie przekręcamy gruszkę na 2 stronę i gotujemy znów kolejne 2-3min.
Następnie kładziemy ją jeszcze na stojąco i gotujemy 1 min.

Wykładamy na talerz i czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli , polewamy gruszkę i posypujemy dla dekoracji wiórkami kokosowymi.
Smacznego!

Tagi:

czekolada