Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Gruszki faszerowane serem pleśniowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wytrawna przystawka . Specyficzny smak – dla miłośników serów pleśniowych .

Gruszki faszerowane serem pleśniowym

Składniki:

Gruszki faszerowane serem pleśniowym

 

 

Sposób przygotowania:

Gruszki faszerowane serem pleśniowym
Ser pleśniowy, biały, śmietanę , 2 łyżki mielonych orzechów utrzeć razem na masę . Gruszki obrać , przekroić na połówki wyciąć gniazda nasienne. Zalać woda z dodatkiem soku z cytryny i gotować przez 10 minut , aż zmiękną . Wyjąć . Ostudzić . Z sera zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsca po gniazdach nasiennych . Kulki farszu obsypać koperkiem i pozostałą łyżką mielonych orzechów .

Podawać schłodzone jako samodzielną przystawkę .
Gruszki nie mogą być słodkie , raczej z tych kwaskowatych .

Tagi:

sery ser gruszki