Sposób przygotowania:
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki
Mąkę z płatkami owsianymi, żółtkami, cukrem, cukrem z wanilią i masłem palcami rozcierać do powstania kruszonki.
Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty, wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borówki, ( kilka odłożyć do dekoracji).
Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę. Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce. Po wierzchu posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty, wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borówki, ( kilka odłożyć do dekoracji).
Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę. Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce. Po wierzchu posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
weronikaS