Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Gruszki w syropie 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

słodkie i smaczne gruszki

Gruszki w syropie 2

Składniki:

Gruszki w syropie 2

 

  • 1 kg gruszek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 goździki
  • 1 l wody

Sposób przygotowania:

Gruszki w syropie 2
Gruszki bardzo dokładnie opłukać i obrać ze skórki. Pokroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne.W garnku zagotować wodę i wsypać cukier. Do słoików włożyć połówki gruszek oraz goździki i zalać zalewą. Zakręcić zakrętki. Następnie pasteryzować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć słoiki i pozostawić do ostygnięcia.

Tagi:

gruszki