Sposób przygotowania:
Pieczone pomidory w oliwie i ziołach
1. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Następnie układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy ziołami prowansalskimi i rozmarynem, na każdej blaszce układamy po kilka listków świeżej bazylii.
2. Następnie pomidory pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Upieczone pomidory stracą na objętości i będą tak ładnie upieczone, lekko pomarszczone, ale nie takie jak ususzone. Z pomidorów wyrzucamy upieczone listki bazylii. Następnie oprószamy je przyprawą z chili i solą morską ziołową.
3. Upieczone pomidory studzimy, a następnie w raz z oliwą przekładamy do słoiczków. Przechowujemy w lodówce przez kilka dni.
Moje rady:
Upieczone pomidory wraz oliwą przechowujemy w lodówce przez kilka dni.
Można użyć ulubionych ziół i przypraw.
Wybieramy bardzo dojrzałe i pachnące pomidory.
Z tej receptury wyszło mi 2 takie słoiczki jak na zdjęciu.
2. Następnie pomidory pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Upieczone pomidory stracą na objętości i będą tak ładnie upieczone, lekko pomarszczone, ale nie takie jak ususzone. Z pomidorów wyrzucamy upieczone listki bazylii. Następnie oprószamy je przyprawą z chili i solą morską ziołową.
3. Upieczone pomidory studzimy, a następnie w raz z oliwą przekładamy do słoiczków. Przechowujemy w lodówce przez kilka dni.
Moje rady:
Upieczone pomidory wraz oliwą przechowujemy w lodówce przez kilka dni.
Można użyć ulubionych ziół i przypraw.
Wybieramy bardzo dojrzałe i pachnące pomidory.
Z tej receptury wyszło mi 2 takie słoiczki jak na zdjęciu.
biedroneczki
Babeczka35
Bardzo polecam :)
mocsłodkości
Babeczka35
Czekoladka 2
Babeczka35
My je uwielbiamy, bardzo polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
skuter5
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Ja używałam dojrzałych, nie patrzyłam na odmianę.