Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Grysikowa z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka grysikowa z dodatkiem kawałków mięsa i warzyw.

Grysikowa z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grysikowa z mięsem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Grysikowa z mięsem i warzywami
Umyte mięso zalać 1,5 litra wody i zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać liście laurowe i ziele angielskie, łyżkę kucharka i szczyptę pieprzu. Gotować pod przykryciem. Dodać marchewkę, pietruszkę i seler starte na grubych oczkach oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je, pokroić w kostkę i wraz z grysikiem dodać ponownie do zupy. Gotować do miękkości. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.
Grysikowa z mięsem i warzywami
Mięso zalać wodą i gotować pod przykryciem.
Grysikowa z mięsem i warzywami
Dodać przyprywy i warzywa starte na grubych oczkach.
Grysikowa z mięsem i warzywami
Dodać grysik i przyprawy i gotować do miękkości.

Tagi:

mięso