Sposób przygotowania:
Grzanki a'la pizzerinki
Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki, podsmażamy na oleju; dodajemy pieczarki pokrojone na plasterki, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy ok. 15 minut, aż pieczarki będą miękkie. Zostawiamy do przestygnięcia. Dużą blachę ok. 40x40 cm smarujemy lekko olejem, układamy na niej kromki chleba tostowego. Każdą kromkę smarujemy ketchupem, następnie nakładamy przestudzoną cebulę z pieczarkami. Na części grzanek kładziemy paseczki szynki, na pozostałych kawałki pieczonego filetu z kurczaka. Wierzch posypujemy startym żółtym serem lub kładziemy plasterki sera żółtego, czy topionego. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni. Upieczone grzanki-pizzerinki posypujemy świeżą lub suszona bazylią. Można jeszcze polać ketchupem. SMACZNEGO :)