olusia69

olusia69

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Grzanki po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne grzanki, które mogą być zarówno przystawką jak i pożywnym śniadaniem.

Grzanki po włosku

Składniki:

Grzanki po włosku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grzanki po włosku
Przygotowanie mięsa:
Na rozgrzaną patelnie wlać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Nie przypalić bo czosnek straci aromat, gdy cebula będzie już złotawa wrzucić mięso. Dusić je na początku stale mieszając, jak nabierze innej barwy (białej, brązowawej) przykryć i na około 5 min pozostawić na małym ogniu.
Następnie przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Dodać pomidory, dokładnie wymieszać, przykryć i znów pozwolić żeby się poddusiło. Potem doprawiać już do smaku (dlatego potrzebny jest potem czosnek granulowany- dużo wygodniejszy na tym etapie).

Gdy mięso będzie gotowe, należy pokroić bagietkę, zrobić z niej grzanki- można suche, ja jeszcze je lekko smaruje oliwą i sypie granulowanego czosnku
(w mikrofali z grillem - na 6 minut, w grillu elektrycznym bądź po prostu w piekarniku) jak będą miały złotawy kolor wyjąc

Nałożyć na nie mięso, na to pokrojone w plasterki oliwki. Posypać startym serem i znów wstawić do piekarnika (w grillu w mikrofali na 3 minuty).

Wyjąc i jeść ciepłe. smacznego :)

Tagi:

mięso