Sposób przygotowania:
Grzanki z jajkiem i cebulką zieloną
Sałatę zieloną, myję, osuszam i rozkładam na talerze. Cebulkę zieloną drobno siekam. Z kromek chleba wycinam miąższ, pozostawiając ramki ze skórek.
Ramki kładę na patelni na rozgrzanym tłuszczu i podsmażam - przyrumieniam je z obydwu stron.
Do każdej ramki ze skórek wbijam po jajku, doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Podsmażam do czasu, aż jajka się zetną, wtedy zdejmuję z ognia i przekładam na przygotowane wcześniej talerze.
Posypuję posiekaną cebulką zieloną, podaję w towarzystwie ketchupu i pomidora.
Ramki kładę na patelni na rozgrzanym tłuszczu i podsmażam - przyrumieniam je z obydwu stron.
Do każdej ramki ze skórek wbijam po jajku, doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Podsmażam do czasu, aż jajka się zetną, wtedy zdejmuję z ognia i przekładam na przygotowane wcześniej talerze.
Posypuję posiekaną cebulką zieloną, podaję w towarzystwie ketchupu i pomidora.
BozenaMatuszczyk
Bardzo mi będzie miło.;)