Sposób przygotowania:
Grzanki z jajkiem i marynowanymi grzybkami
Chleb posmarować masłem, położyć plastry sera.
Kromki ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym obok siebie.
Na każdą kromkę wbić jajko, oprószyć solą.
Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. do ścięcia się białka.
Grzyby odsączyć z zalewy.
Na grzanki ułożyć grzyby.
Posypać szczypiorkiem oraz oprószyć kolorowym pieprzem.
Kromki ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym obok siebie.
Na każdą kromkę wbić jajko, oprószyć solą.
Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. do ścięcia się białka.
Grzyby odsączyć z zalewy.
Na grzanki ułożyć grzyby.
Posypać szczypiorkiem oraz oprószyć kolorowym pieprzem.