renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Grzanki z masełkiem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawy i intrygujący smak

Grzanki z masełkiem orzechowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grzanki z masełkiem orzechowym

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z masełkiem orzechowym
Na początek przygotować należy masełko orzechowe. Masło trzeba rozpuścić z cukrem waniliowym i ciepłym zalać orzechy. Następnie dodać mleko świeże i miód i zmiksować, a na koniec mleko w proszku. Zmiksować wszystko na gładką masę, przelać do słoiczków i przechowywać w lodówce. Na śniadanko przygotować tosty i podawać je z masełkiem. Najlepiej smakują z herbatą.
Grzanki z masełkiem orzechowym
Orzechy zalać masłem roztopionym z cukrem waniliowym.
Grzanki z masełkiem orzechowym
Zmiksować z mlekiem świeżym i miodem a następnie z mlekiem w proszku.
Grzanki z masełkiem orzechowym
Miksować do momentu aż masa będzie gładka.

Tagi:

chleb