magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Grzanki z mózgiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grzanki z mózgiem jako dodatek do zupy

Grzanki z mózgiem

Składniki:

Grzanki z mózgiem

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z mózgiem
Kromki bułki z jednej strony posmarować smalcem, z drugiej pokryć móżdżkiem dość grubą warstwą. Ułożyć kromki na blasze, na każdej z grzanek należy włożyć mały kawałek masła, posypać bułką tartą i zapiec. Gdy bułka przyjmuje złoty kolor, a móżdżek robi się zapieczony-około15minut grzanki możemy wyjąć z pieca. Podawać je gorące jako grzanki z pasztetem, można dodać je też do rosołu, zupy pomidorowej

Tagi:

tarta