góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Grzanki z pstrągiem i bundzem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

coś na ząb, co łaskocze wybredne podniebienia

Grzanki z pstrągiem i bundzem

Składniki:

Grzanki z pstrągiem i bundzem

 

  • 1 wędzony pstrąg
  • ok 15 dkg bundzu
  • kromki żytniego chleba
  • świeży tymianek,
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z pstrągiem i bundzem
Pstrąga obrać, podzielić na mniejsze cząstki. Chleb pokroić na kromki, bundz pokroić na grubość 1/2 cm. Posiekać tymianek.
Na patelni rozgrzać cienką warstwę oleju, obsmażyć chleb. Po podsmażeniu z jednej strony, odwrócić kromki i ułożyć na nich plastry bundzu, posypując tymiankiem. Kiedy ser się roztopi, grzanki zdjąć z patelni, kładąc na każdej kawałek pstrąga.

Tagi:

chleb pstrąg