Sposób przygotowania:
Grzanki z pstrągiem i bundzem
Pstrąga obrać, podzielić na mniejsze cząstki. Chleb pokroić na kromki, bundz pokroić na grubość 1/2 cm. Posiekać tymianek.
Na patelni rozgrzać cienką warstwę oleju, obsmażyć chleb. Po podsmażeniu z jednej strony, odwrócić kromki i ułożyć na nich plastry bundzu, posypując tymiankiem. Kiedy ser się roztopi, grzanki zdjąć z patelni, kładąc na każdej kawałek pstrąga.
Na patelni rozgrzać cienką warstwę oleju, obsmażyć chleb. Po podsmażeniu z jednej strony, odwrócić kromki i ułożyć na nich plastry bundzu, posypując tymiankiem. Kiedy ser się roztopi, grzanki zdjąć z patelni, kładąc na każdej kawałek pstrąga.
mysza13k
ewaelzbieta
apetyczna_ania