Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa kremowa z grzankami tymiankowymi
Włoszczyznę, dodatkowe pory obrać i dobrze wypłukać, ziemniaki, jarzyny pokroić w drobną kostkę. Dodać do garnka, włożyć 2 łyżki masła i dusić jarzyny z 10 minut, co jakiś czas zamieszać.
Następnie dodać pieprz ziołowy, kucharka, pieprz mielony, wlać wodę i gotować na średnim ogniu z 15 minut. Garnek zdjąć z ognia i wystudzić, pałką blendera zmiksować zupę na krem.
Do miski wlać olej rzepakowy, wsypać tymianek, paprykę ostrą, wymieszać. Dodać kromki bułki paryskiej pokrojone w kotkę i wymieszać. Wsypać do gorącego garnka, mieszać do zrumienienia grzanek. Wysypać do miski i podawać z kremem jarzynowym.
Następnie dodać pieprz ziołowy, kucharka, pieprz mielony, wlać wodę i gotować na średnim ogniu z 15 minut. Garnek zdjąć z ognia i wystudzić, pałką blendera zmiksować zupę na krem.
Do miski wlać olej rzepakowy, wsypać tymianek, paprykę ostrą, wymieszać. Dodać kromki bułki paryskiej pokrojone w kotkę i wymieszać. Wsypać do gorącego garnka, mieszać do zrumienienia grzanek. Wysypać do miski i podawać z kremem jarzynowym.