mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Grzanki z szynką, serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Te grzanki uwielbia cała moja rodzinka:)

Grzanki z szynką, serem i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzanki z szynką, serem i pieczarkami

 

  • 4 kromki chleba
  • masło do smarowania
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry sera topionego
  • 4 łyżki uduszonych pieczarek (przepis w moich zbiorach)
  • ketchup
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Grzanki z szynką, serem i pieczarkami
Kromki chleba przekrawam na pół, każdą cienko smaruję masłem. Na jedną połowę kromki kładę plaster szynki, a na drugą plaster sera żółtego (najlepiej gatunki łatwo się topiące). Na plaster szynki nakładam łyżkę ostudzonych, duszonych pieczarek. Składam każdą kanapkę i przekładam do nagrzanego opiekacza. Opiekam kilka minut, aż ser się roztopi, a chleb zmięknie i stanie się chrupiący. Podaję od razu na gorąco z ketchupem i musztardą.
Grzanki z szynką, serem i pieczarkami
Kromki chleba smaruję cienko masłem, nakładam szynkę i ser
Grzanki z szynką, serem i pieczarkami
Na szynkę nakładam po trochu uduszonych pieczarek