agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

grzybek do zup

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

najlepiej do rosołu ale każdy zrobi jak uważa

grzybek do zup

Składniki:

grzybek do zup

 

 

Sposób przygotowania:

grzybek do zup
Utrzeć żółtka z 2 dkg masła, dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę z białek, wymieszać z żółtkami, dodać jednocześnie kaszę. Wysmarować blaszkę resztą tłuszczu, wyłożyć na nią ciasto i wstawić do niezbyt nagrzanego piekarnika na 20 min. Kiedy grzybek stężeje i nie ugina się pod dotknięciem. Pokroić go w równą kostkę, przesuszyć jeszcze w piecyku. Włożyć do wazy lub na tależe i zalać gorącą zupą.