Sposób przygotowania:
Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowymprzygotowanie kapeluszy
![Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/grzybki-w-czekoladzie-z-kremem-budyniowym-367913.jpg)
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować kulę i schłodzić lodówce. Część ciasta rozwałkować i wylepić nim foremki do babeczek. Upiec na złoty kolor
przygotowanie ogonków i dolnych części kapelusza
![Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/grzybki-w-czekoladzie-z-kremem-budyniowym-367914.jpg)
Z pozostałego ciasta wyciąć kółeczka wielkością dopasowane do średnicy foremki. W środku wyciąć dziurkę. Ukształtować ciasta ruloniki na ogonki. Końcówkę ich namoczyć w białku i obtoczyć w maku. Upiec na złoty kolor.
krem
![Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/grzybki-w-czekoladzie-z-kremem-budyniowym-367915.jpg)
Ugotować budyń według przepisu. Wystudzić i zmiksować z masłem.
przygotowanie polewy
![Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/grzybki-w-czekoladzie-z-kremem-budyniowym-367916.jpg)
Składniki polewy podgrzać i wystudzić. Polać kapelusze i pozostawić do stężenia czekolady.
składanie grzybków
![Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/grzybki-w-czekoladzie-z-kremem-budyniowym-367917.jpg)
W kapelusze nałożyć krem, przykryć krążkiem ciasta z dziurką. W dziurkę włożyć ogonek.
matesko