Sposób przygotowania:
Grzybki w czekoladzie z kremem budyniowymprzygotowanie kapeluszy

Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować kulę i schłodzić lodówce. Część ciasta rozwałkować i wylepić nim foremki do babeczek. Upiec na złoty kolor
przygotowanie ogonków i dolnych części kapelusza

Z pozostałego ciasta wyciąć kółeczka wielkością dopasowane do średnicy foremki. W środku wyciąć dziurkę. Ukształtować ciasta ruloniki na ogonki. Końcówkę ich namoczyć w białku i obtoczyć w maku. Upiec na złoty kolor.
krem

Ugotować budyń według przepisu. Wystudzić i zmiksować z masłem.
przygotowanie polewy

Składniki polewy podgrzać i wystudzić. Polać kapelusze i pozostawić do stężenia czekolady.
składanie grzybków

W kapelusze nałożyć krem, przykryć krążkiem ciasta z dziurką. W dziurkę włożyć ogonek.
matesko