Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Grzybki w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można spożywać jako zakąskę lub wykorzystać jako składnik innych przepisów.

Grzybki w occie

Składniki:

Grzybki w occie

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybki w occie
Obrane pieczarki włożyć do garnka z zimną wodą , doprowadzić do zagotowania i pogotować ok. 7 minut. Pieczarki wyjąć z wody , ostudzić i ułożyć w słoiku. Osolić , dodać 1 łyżeczkę cukru , ziarenko ziela angielskiego i listek laurowy. Zalać ½ szklanki zimnej wody i ½ szklanki octu. Zakręcić słoik , wstawić do garnka z zimną wodą i gotować 5 minut od momentu zagotowania. Po ostygnięciu wstawić do lodówki na 2 dni.