Sposób przygotowania:
Grzybki w occie - marynowane
Twarde, małe grzyby, oczyścić i umyć. Następnie włożyć do garnka, zalać wody tak aby woda zakryła grzybki w całości. Dodać soli i gotować przez około 10 minut. Obgotowane grzyby przecedź przez sito i przepłukać zimną wodą.
W drugim garnku ugotować zalewę.
Wlać wodę, ocet, włożyć pokrojoną w piórka cebule,dodać przyprawy zagotować.
Do wcześniej przygotowanych słoiczków włożyć obgotowane grzybki , zalać gorącą zalewą i dobrze zakręcić słoiczki.
Słoiki obróć do góry dnem albo pasteryzować przez około 15 minut.
W drugim garnku ugotować zalewę.
Wlać wodę, ocet, włożyć pokrojoną w piórka cebule,dodać przyprawy zagotować.
Do wcześniej przygotowanych słoiczków włożyć obgotowane grzybki , zalać gorącą zalewą i dobrze zakręcić słoiczki.
Słoiki obróć do góry dnem albo pasteryzować przez około 15 minut.
gusia1000