Sposób przygotowania:
Grzybowa patelnia z maślakami
Ziemniaki ugotować w mundurkach wystudzić, obrać i pokroić na cząstki.
Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka i zeszklić na oliwie.
Kiełbasę pokroić w kostkę dodać do cebuli i podsmażyć.
Grzyby oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i pokroić na niezbyt małe kawałki. Dodać do cebuli z kiełbasą i smażyć 25 min.Włozyć ziemniaki i smażyć jeszcze ok.10 min. Doprawić solą i pieprzem wg smaku. można posypać zieloną pietruszką lub koperkiem.
Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka i zeszklić na oliwie.
Kiełbasę pokroić w kostkę dodać do cebuli i podsmażyć.
Grzyby oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i pokroić na niezbyt małe kawałki. Dodać do cebuli z kiełbasą i smażyć 25 min.Włozyć ziemniaki i smażyć jeszcze ok.10 min. Doprawić solą i pieprzem wg smaku. można posypać zieloną pietruszką lub koperkiem.
elzbieta8960