aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

grzybowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna zupka grzybowa- wigilijna

 grzybowa z pieczarkami

Składniki:

grzybowa z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

grzybowa z pieczarkami
Moczymy grzyby, zalewając je gorącą wodą lub obgotowujemy. Pierwszą wodę wylewamy, a z następnej robimy naszą zupkę grzybową. Dodajemy włoszczynzę wcześniej umytą, obraną i pokrojoną w kostkę. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni z pokrojoną w kostkę cebulką. Wszystko potem dodajemy do zupy w której gotowalismy grzyby i gotujemy, dodajac kostki grzybowe i zaprawiamy śmietną. Dodajemy pieprz i sÓl. Podajemy z makaronem.

Tagi:

grzyby