Sposób przygotowania:
Grzybowa z włoszczyzną
Włoszczyznę oczyścic i zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub drobno poszatkować. Pieczarki oczyścić, poszatkować i skropić sokiem z cytryty. Cebulędrobno posiekać i zeszklić na tłuszczu,dodać włoszczyznę i pieczarki, dusić na
małym ogniu do miękkoŚci, w razie potrzeby podlewając wodą. ZaIać gorącym rosołem z kostki i gotować na małym ogniu
20 minut. Wrzucić makaron i gotować według przepisu do miękkości. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną
Smacznego!
małym ogniu do miękkoŚci, w razie potrzeby podlewając wodą. ZaIać gorącym rosołem z kostki i gotować na małym ogniu
20 minut. Wrzucić makaron i gotować według przepisu do miękkości. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną
Smacznego!