Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Grzybowa z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Grzybowa z włoszczyzną

Składniki:

Grzybowa z włoszczyzną

 

  • l porcja młodej włoszczyzny
  • 25 dag pieczarek
  • I cebula
  • 3 łyżki oliwy, oleju lub margaryny
  • 20 dag drobnego makaronu (nitki,
  • zacierki, gwiazdki itp.)
  • duża garść posiekanej zieleniny (natka
  • pietruszki, koperek, szczypiorek,
  • tymianek, bazylia, oregano)
  • szklanek rosołu z ko`stki
  • s l, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzybowa z włoszczyzną
Włoszczyznę oczyścic i zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub drobno poszatkować. Pieczarki oczyścić, poszatkować i skropić sokiem z cytryty. Cebulędrobno posiekać i zeszklić na tłuszczu,dodać włoszczyznę i pieczarki, dusić na
małym ogniu do miękkoŚci, w razie potrzeby podlewając wodą. ZaIać gorącym rosołem z kostki i gotować na małym ogniu
20 minut. Wrzucić makaron i gotować według przepisu do miękkości. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną
Smacznego!

Tagi:

makaron