Sposób przygotowania:
Gulaszowy kapuśniak.
Mięso opłukać,pokroić w kostkę.Podobnie kiełbaskę,wędzonkę i cebulę. Wstawić wodę ok.1,5 l z wywarem grzybowym i grzybami -wcześniej ugotowanymi. Mięso smażyć na małej ilości oleju z obu stron,dołożyć kiełbasę z wędzonką a na koniec cebulę.Zawartość patelni włożyć do garnka. Kapustę poszatkować i wrzucić do zupy wraz z listkami laurowymi i zielem angielskim.Wsypać majeranek,rozmaryn i obie papryki .Wrzucić kostkę mięsną,opieprzyć i posolić lub dodać przyprawę typu Vegeta.Gdy kapusta i mięso będą prawie miękkie dodać pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki.Gotować do miękkości, po czym dołożyć koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę razem gotować.Nie ma potrzeby zagęszczania zupy bo i tak jest gęsta.
evita0007