MADZIALENKA

MADZIALENKA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 19]

Grzybowe risotto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

mniam

Grzybowe risotto

Składniki:

Grzybowe risotto

 

  • 125 g suszonych lub świerzych grzybów
  • mała cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 70 g ryżu 150 ml wywaru z warzyw
  • 2łyż startego parmezanu
  • masełko

Sposób przygotowania:

Grzybowe risotto
grzyby udusić z niewielką ilością masełka i wywarem warzywnym. Zeszklić drobno posiekana cebulkę na rozgrzanym oleju, dodaś ryż i przez chwilę razem dusić. Od czasu do czasu dolewać troche wywaru warzywnego aby stale zakrywał cały ryż . Gotować 30-40 min często mieszając. Na krótko przed zakończeniem dodać osączone grzyby. Wymieszać - przyprawić do smaku i posypać parmezanem