goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Grzybowo-orzechowy farsz do pierogów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

W moim domu gości ten przepis od lat, są pyszne i oryginalne.

Grzybowo-orzechowy farsz do pierogów

Składniki:

Grzybowo-orzechowy farsz do pierogów

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybowo-orzechowy farsz do pierogów
Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy, odcedzamy. Następnie siekamy. Kapustę płuczemy z nadmiaru kwasu i gotujemy w wodzie w której moczyły się grzyby. Doprawiamy do smaku. Odcedzamy i podsmażamy wraz z posiekaną cebulką. Odparowujemy nadmiar wody. Dodajemy grzyby, posiekane drobno orzechy. Gdy farsz przestygnie dodajemy ugotowane na twardo i posiekane jajka. Powstałym farszem nadziewany ciasto.