zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Grzyby duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo smaczne grzyby duszone

Grzyby duszone

Składniki:

Grzyby duszone

 

  • 40dag grzybow lesnych mieszanych
  • 4dag tluszczu
  • 125ml mleka
  • 2dag maki
  • natka pietruszki
  • sol

Sposób przygotowania:

Grzyby duszone
Grzyby drobno pokroic.Do garnka wlozyc tluszcz,osolic i udusic grzyy we wlasnym sosie.Nastepnie posypac drobno posiekana natka pietruszki i wedlug potrzey podlac woda.Na koniec zalac mlekiem lub smietana zaprawiona maka i calosc zagotowac.Podawac z ryzem na sypko lub gotowanymi ziemniakami

Tagi:

mak