bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

grzyby marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

nie ma to jak dobre grzybki "na zagrychę"

grzyby marynowane

Składniki:

grzyby marynowane

 

  • 1 kg grzybów
  • marchewka (po 2-3 plasterki na słoik)
  • cebula (po plasterku na słoik)

 

  • zalewa :
  • 1/2 szkl. octu 10%
  • 2 szkl. wody
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki soli
  • gorczyca , ziele angielskie , liść laurowy

Sposób przygotowania:

grzyby marynowane
Małe grzybki pogotować przez 10 minut , odcedzić i nałożyć do słoiczków (niezbyt ciasno) . Dodać sparzoną marchewkę i cebulę oraz przyprawy (niewielką ilość) . Zalać gorącą zalewą i odstawić "do góry dnem" do ostygnięcia .
Nie trzeba pasteryzować

Tagi:

grzyby