Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Grzyby marynowane z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosty przepis na grzyby z ketchupem

Grzyby marynowane z ketchupem

Składniki:

Grzyby marynowane z ketchupem

 

  • 1 kg grzybów
  • 30 dkg cebuli
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 łyżki octu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyzka ketchupu
  • Cukier, sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane z ketchupem
Grzyby gotować ok. 20 minut.
Cebulę dusić na patelni, dodać przyprawy i dodatki. Grzyby odcedzić i przelać wodą, potem połaczyc z cebulą i dusic ok. 10 minut.
Pasteryzowac 10 minut w sloikach.

Tagi:

grzyby