iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Grzyby w sosie śmietanowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Doskonały dodatek np.do kotletów mielonych,klusek lub makaronu:)))

Grzyby w sosie śmietanowym.

Składniki:

Grzyby w sosie śmietanowym.

 

  • ok.1/2 kg swieżych grzybów, mogą to być np.pieczarki lub grzyby leśne
  • pęczek cebulki dymki
  • śmietana w kartoniku ok.200-250ml
  • sól,pieprz mielony biały,vegeta,mąka,masło,woda

 

Sposób przygotowania:

Grzyby w sosie śmietanowym.
Grzyby umyć i pokroić na plasterki,smażyć w głębokiej patelni na maśle przez ok.pół godziny,podlewać co jakiś czas odrobiną wody żeby grzyby się za mocno nie przysmażyły,dodać pokrojoną dymkę,doprawić do smaku solą, pieprzem i łyżeczką vegety,4-5 łyżeczek mąki dokładnie rozmieszać z zimną wodą z odrobiną soli(np.w słoiku)żeby nie było grudek i połączyć ze śmietaną,dodać do grzybów i zagotować.SMACZNEGO!!!

Tagi:

grzyby