bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

grzyby w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

zapach leśnych grzybów w zimie i wiosną ?

grzyby w sosie własnym

Składniki:

grzyby w sosie własnym

 

Sposób przygotowania:

grzyby w sosie własnym
Grzyby pokroić w kawałki . W rondlu roztopić masło , zeszklić na nim cebulę i dodać grzyby . Smażyć 15 min. na małym ogniu , doprawić (według gustu) solą i pieprzem . Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 20 min. (od zawrzenia wody) .
Słoiki przechowywać w ciemnym i zimnym pomieszczeniu . Wytrzymują 3-4 miesiące , w lodówce około roku
Doskonałe na zupę i do jajecznicy

Tagi:

grzyby