kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 701]

Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne guacamole z musem dyniowym i papryczką chili. Idealne na śniadanie z kromką domowego chleba. Polecam.

Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili

 

  • 1 avokado
  • 1 papryczka chili
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 średni pomidor
  • 2 łyżki musu dyniowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili
Avokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę. Łyżką wyjmujemy miąższ ze skórki. Kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.

Z papryczki usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidora sparzamy i wkładamy do zimnej wody, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.

Do pucharka wkładamy łyżkę musu dyniowego, 1/2 guacamole, łyżkę musu dyniowego, resztę guacamole.
Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili
Miąższ z avokado kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili
Z papryczki wyjmujemy pestki i kroimy w kosteczkę.
Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili
Obraną cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili
Do miski wkładamy pokrojone warzywa i dodajemy przyprawy.